donderdag 2 april 2015

Recept: veggie-balletjes om zelf te maken

Wie kent de scene nu niet, lady en vagebond, boven een groot bord "meatball spaghetti"....hmmm?

Spaghetti met balletjes dus, ook in volstrekt kindvriendelijke vegetarisch versie te bereiden!
In iedere supermarkt zijn tegenwoordig dergelijke vegetarische balletjes makkelijk te vinden, (al dan niet vredig naast de vleessectie...) maar je kan ze dus ook perfect zélf maken.

Ik stootte onlangs ergens op een receptje, maar wist achteraf spijtig genoeg niet meer waar (f!?#)
Er zat niet anders op dan zelf maar eens te gaan experimenteren. Gelukkig waren de meeste ingrediënten blijven 'hangen'... Geen schrik. Onderstaand receptje werkt perfect, probeer zelf maar eens uit!



Ingrediënten (4 personen):
150 pecan noten
300 g cornflakes (bio en ongezoet)
5 sneden volkorenbrood
2 hele eieren
wit van 3 eieren
5 lente-uitjes
1 el soja- of  Worcester / Worcerstershire saus - en ja, ik kan beide uitspreken ;-)
150 geraspte Cheddar
150 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el gesnipperde peterselie
1/2 l tomatensaus (gekocht of zelfgemaakt)
1/2 l groentebouillon
350 g ongekookte pasta (sliertjes)
extra geraspte kaas

Bereiden:
Doe de noten in een blender en hak deze zeer fijn. Doe in een mengkom. Doe hetzelfde met achtereenvolgens de cornflakes en het volkerenbrood. Snij de lente-uitjes in ringetjes en voeg toe aan de mengkom. Voeg beide soorten kaas en de peterselie toe. Roer even door met een houten lepel.
Voeg de soja- of Worcester saus en 2 hele eieren toe en meng het goedje nu met je handen. Voeg daarna 1 na 1 de eiwitten toe terwijl je goed mengt met je handen. Voeg eiwit toe tot je een redelijk homogene en kneedbare massa bekomt. Laat even rusten zodat droge en natte ingrediënten zich met elkaar kunnen vermengen.

Verhit flink wat olijfolie in een anti-kleef-pan met hoge rand (hapjespan met deksel). Vorm balletjes met je handen en laat deze in de olie even aankorsten.
Voeg daarna groentebouillon en tomatensaus toe zodat de balletjes onder komen te staan. Laat even pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Kook ondertussen de pastasliertjes beetgaar.

Serveer de pasta in een diep bord met de saus en wat extra geraspte kaas.
Hier kan, voor de mama en de papa, eventueel nog een fris slaatje en een glaasje "rooie" bij worden geserveerd, smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann