woensdag 11 februari 2015

Recept: quiche met broccoli, Roquefortsaus en "oma's appeltjessla"

't Wordt eens tijd voor een receptje, me dunkt. En ik heb me nu toch een zalige voor jullie!
Dit haalde meteen mijn persoonlijke top 2 van de aller-lekkerste vegetarische gerechten, ooit.
(Al is die lijst nog niet bijster lang natuurlijk...)
Zalig lekkere quiche met Roquefortsaus en veldsla met appeltjes.






Voor de quiche:
  • 1 rol bladerdeeg voor taarten en quiches
  • 1 kleine broccoli of 1 bakje Bimi. (Bimi lijkt op broccoli, maar dan met lange, slanke stengels. Kan je ze niet in de winkel vinden, dan is gewone broccoli ook best oké. Ik vond er in de Albert Hein.)
  • 1 potje room (2 dl)
  • 100 geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
Was de broccoli en snijd in roosjes (de Bimi in stukjes van +/- 2 cm lang). Kook kort beetgaar in ruim water met een beetje zout. Giet af en schrik met koud water. Laat uitlekken.
Schik de bladerdeeg, mét bakpapier, in een quiche-vorm. Duw de kanten aan en prik gaatjes in de bodem met een vork. Warm de oven voor op 210°C.
Breek de eieren in een kom. Doe hierbij de room en klop met een garde tot een homogene massa. Doe hierbij de geraspte kaas en kruid met peper en zout.
Schik de uitgelekte broccoli over de taartbodem. Verdeel het eiermengsel gelijkmatig over de taartvorm.
Bak de quiche 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de Roquefortsaus:
  • 1 potje room (2 dl)
  • 100 g Roquefort
  • verse peterselie
  • peper

Verwarm de room in een steelpannetje op een laag vuurtje. Verkruimel de Roquefort in de warme room en laat al roerend met een houten lepel smelten. Breng op smaak met peper en werk af met gesnipperde verse peterselie.

Voor de appeltjessla:
  • 1 bakje/ pakje veldsla
  • 1 zoete appel
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels Xeresazijn
  • peper en zout
Doe in een slakom 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels azijn, peper en zout. Meng met een kleine garde tot een homogeen sausje.
Schil de appel, snijd in partjes en ontdoe van het klokhuis. Snijd de appel in blokjes en meng door de mosterdsaus.
Was en droog de veldsla. Men net voor het serveren de veldsla onder de appel-mosterd-massa.

Serveer de nog warme quiche in punten, met een lepel Roquefortsaus en de appeltjessla. Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann